Natječaji za projekte malih i srednjih poduzetnika financirani iz EU fondova i programa 

Ciljevi edukacije

– informirati poduzetnike o mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata sredstvima iz EU fondova i programa, o natječajima i okvirnim terminima natječaja koji će biti raspisani 2018. te educirati polaznike o natječajnoj proceduri, uvid u natječajnu dokumentaciju, pravila prijave i natječajnu proceduru.

Edukacija obuhvaća sve ključne dijelove izrade projektnog prijedloga, sa naglaskon na specifična pravila natječaja namjenjena poduzetnicima: koji natječaji su na raspolaganju, mogućnosti financiranja za poduzetnike, svrha i ciljevi natječaja,  razrada projektne ideje, obrasci koje je potrebno ispuniti i priložiti prijavi.

– usklađenost s raspisanim natječajem i strategijom EU vezanom uz područje interesa
– glavni cilj i sporedni ciljevi projekta
– plan aktivnosti za provedbu projekta
– rezultati projekta, indikatori, vidljivost i održivost projekta
– izradu financijskog proračuna projekta, sufinanciranje i administrativno praćenje
– izvještavanje
– pravila i planiranje sufinanciranja poduzetničkih projekata te problematika financijskog tijeka i pravdanju sredstava

Polaznici će čuti više o pravilima i planiranju  sufinanciranja poduzetničkih projekata te o problematici financijskog tijeka i pravdanju sredstava.

Za financiranje bespovratnim sredstvima EU mogu se prijaviti mali i srednji poduzetnici koji ispunjavaju osnovne uvjete za prijavu na natječaj. Budući da je postupak prijave još uvijek relativno složena procedura, potrebno je pripaziti na određene korake u postupku kako bi se ispoštovala administrativna procedura i uvjeti. Na administrativnoj provjeri još uvijek pada najveći broj projekata!

Ako zadovoljavate formalne uvjete, te  projekt prođe sljedeće krugove ocjenjivanja, EU sredstva možete dobiti i za izradu marketinške strategije, analizu tržišta, promotivnu kampanju, odlazak na sajmove u inozemstvo, dodatnu edukaciju ili umrežavanje sa sličnim tvrtkama te razmjenu iskustava i zajednički nastup na novim tržištima.

Za informacije, rezervacije i ponude pošaljite nam email putem kontakt forme ili na email geologika.regulus@gmail.com

 

 

 

Znanje je moć!

Savjetovanje i edukacija u vođenju EU projekata...